Osta ja maksa PayPalin kautta

Paypal-tilillä tai luottokortilla.
Tai halutessasi myös suoraan tilisiirrolla. Lähetä viesti osoitteeseen info@tiempohabana.com
niin laitamme vastaukseen tilinumeron maksua varten

TIEMPO HABANA CD loppu 

Nelisivuinen digipack-kotelo

 

TIEMPO HABANA -albumi 12€
digilataus

Levyn kappaleet mp3 ja myös CD-laatuisina wav-tiedostoina.
sekä levyn kansimateriaali

Latauskoodi lähetetään sähköpostissa,
kun maksuilmoitus on saapunut.

"Levystä sanottua"

"On jo kauan siitä, kun rock oli ainoa ympäri maailmaa levinnyt vierastyyli. Suomessakin osataan jo vaikka mitkä maailman musiikit. Tänä vuonna on ilmestynyt jo Helsinki-Cotonou Ensemblen afrobeatia ja Tiempo Habanan salsaesikoinen.


Tiempo Habana tarkoittaa Havannan säätä. Yhtye perustettiin Helsingissä viitisen vuotta sitten. Sen taiteellinen johtaja Sami Lehto tuotti levyn.


Levyn 14 muusikosta kuusi on kuubalaisia, muun muassa yhtyeen kolme helsinginkuubalaista laulajaa. Lehto kävi Havannassa äänittämässä vierailevan pianistin Wilfredo ”Pachi Jr.” Naranjon osuudet. Kuubalaiset osallistuivat ahkerasti sävellyksiin.


Soittajien kansalaisuus ei kappaleista kuulu. Niiden vaivaton ja komea svengi kuulostaa vakuuttavan kuubalaiselta. Tiempo Habanan havannalaisen lämmön hyväilyssä tulee jopa mieleen, että suomalainen fuusioviileys olisi voinut lisätä persoonallisuutta.


Tai ehkä perinteisyys alkaa olla arvossaan, kun Kuubassa musiikkiin imetään yhä enemmän uusia vaikutteita.


Harri Römpötti, Helsingin Sanomat
" Viisi vuotta sitten Helsingissä perustettu suomalaisten ja kuubalaisten muusikoiden yhteistyöhanke Tiempo Habana julkaisi ensimmäisen albuminsa ja jälki on vakuuttavaa.


Laitoin minulle aiemmin tuntemattoman Tiempo Habanan levyn pahaa-aavistamatta soimaan autossa marraskuisella moottoritiellä. Jo ensimmäisen biisin puolivälissä olin melko lailla myyty kun räntäsateesta huolimatta naamaa lämmitti selvästi Karibian aurinko ja villasukkien sisällä tuntui Varaderon rantahiekkaa varpaiden välissä.


Tiempo Habanan riveistä löytyy noin tusinan verran kuubalaisen musiikin huippuosaajia sekä Suomesta että Kuubasta. Levyn kaikki biisit ovat yhtyeen omaa käsialaa, ja modernista otteesta huolimatta melko lailla tyylipuhdasta salsaa, sonia ja timbaa.


Levyn äänikuva on erittäin intensiivinen ja iso kokoonpano lyömäsoittimineen on leivottu luontevasti stereokuvaan siten että tavaran määrästä huolimatta kaikki erottuu hienosti. Perinteinen monipuolinen rytmiikka tulee tiukalla tavalla suoraan syliin ja soitto on samalla sekä jämäkkää että rentoa.


Piano klinksuttelee omia oktaavisynkooppejaan perinteisellä tavalla ja erittäin tiukat torvisovitukset eivät jätä toivomisen varaa. Olen aina jäänyt miettimään, miten perinteiseen kuubalaiseen torvisektioon saadaan loihdittua sellainen sopivan heleä 70-lukuinen melodinen klangi - mutta siellä se taas soi hienosti.


Perinteestä ehkä jonkin verran poikkeava toteutus löytyy rumpusetin takaa, sillä monessa biisissä Sami Lehto lyö, jos ei nyt ihan rock-tyylillä, niin kuitenkin erittäin rohean reilulla kädellä. Se tuo koko bändin soittoon hienosti tukea ja ryhtiä. Lehto on myös yhtyeen musiikillinen johtaja ja levyn taiteellinen tuottaja, joten lupa napakammalle otteelle on irronnut varmaan keskimääräistä helpommin. Hyvä niin.


Toinen poikkeus perinteiseen löytyy 8-raidalta ”La Bomba” jossa laulaja Daniel Barólla lipsahtaa cha cha chasta yhden C-osan verran höpötysmusiikin puolelle. Sekin on erittäin hyvällä maulla toteutettu.


Kuubalaisella musiikilla on Suomessa pitkät ja osaavat juuret, mutta aina löytyy myös niitä jotka jaksavat pohtia, että onko ja kuinka aitoa lopulta. Eräs kyytiini istahtanut puristi loihe pohtimaan, että on kyllä kuullut joskus hieman enemmän nasaaleja ja nuhaisempia taustastaköörejä Havannassa. Itse olin sitä mieltä että se on enemmän tyylikysymys.


Ja olen edelleen yhtä hienolla tavalla myönteisesti pölhämystynyt kuin joskus 1990-luvulla liftatessani hikisenä kotiin Hesperia Winter Carnevalista jossa Tito Puenten bändi oli lopettanut illan ikimuistoisella tavalla.


Tiempo Habana: ”Tiempo Habana” (THCD, 2018)


Anssi Airas, 9.1.2019, RIFFI
"Osittain Helsingissä ja osittain Havannassa äänitetty Tiempo Habana on samannimisen yhtyeen esikoislevy. Kyseessä on Helsingissä kotipaikaansa pitävä suomalaisten ja kuubalaisten muusikoiden yhteis- projekti. Levyn kymmenen kappaletta ovat kaikki yhtyeen omaa käsialaa. Modernin timban, sonin ja salsan rytmeissä sykkivä levy osoittaa, että perkussio-osaston voi hyvin jättää suomalaisten muusikoiden huoleksi.


Laulupuolesta vastaavat ryhmän kuubalaiset jäsenet Daniel Baró , Alexander Bravo ja Pablo Contino . Ilman levykannen tietoja kuulija tuskin pystyisi tunnistamaan yhtyeen ”suomalaisuutta”.


Levyn on tuottanut yhtyeen musiikillinen johtaja Sami Lehto , joka vastaa pääosin myös äänityksestä ja miksauksesta. Lehdon vastuulla ovat myös timbales, rummut, bongot, guiro, koskettimet ja piano. Hänen lisäkseen kokoonpanossa on peräti kolme kuubalaista pianistia ja vielä neljällä raidalla lisävahvistuksena Wilfrido ”Pachi Jr”. Naranjo , jonka osuudet Lehto kävi äänittämässä Havannassa. Lehdon ohella myös Juhani Lampuoti (basso, marakassit, guiro, kitara) on kunnostautunut kappaleiden sovittajana."


Kimmo Lilja, Turun Sanomat